Energetsko regulatorno tijelo: Kina sposobna postići ugljični vrhunac unatoč izazovima

Kina je sposobna i uvjerena u postizanje cilja ugljičnog vrhunca prije 2030. godine, priopćilo je u srijedu kinesko energetsko regulatorno tijelo.

Unatoč globalnim energetskim problemima i ponovnom otvaranju elektrana na ugljen u nekoliko europskih zemalja, kineski razvoj ne-fosilne energije nastavio se nesmanjenim intenzitetom, rekao je Zhang Jianhua, čelnik Nacionalne uprave za energiju.

Prošle se godine udio ne-fosilne energije u ukupnoj potrošnji energije u Kini povećao s 15,9 na 16,6 posto, rekao je Zhang, dodajući kako se očekuje da će brojka rasti prosječnom stopom od jednog postotnog boda godišnje od sada do 2030. godine.

Kao dio napora za ubrzanje prijelaza energetskog sektora na niske emisije ugljika, Kina povećava nastojanja za promicanje čiste i učinkovite upotrebe ugljena i poboljšanje grijanja čistom energijom, prema Zhangu.

Dužnosnik je također istaknuo napredak koji je Kina postigla u izgradnji postrojenja za punjenje za nova energetska vozila, rekavši kako je stvorila najveću svjetsku mrežu postrojenja za punjenje, s ukupno 3,92 milijuna stupova za punjenje izgrađenih do lipnja ove godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.