Kina povećala ulaganja u ruralnu prometnu infrastrukturu

Kina je u prvoj polovici ove godine povećala ulaganja u ceste i drugu prometnu infrastrukturu u ruralnim područjima u sklopu napora za revitalizaciju sela.

Država je u razdoblju od siječnja do lipnja dovršila ulaganja u fiksnu imovinu vrijedna 183,65 milijarde juana (oko 27,24 milijardi američkih dolara) u ruralnim cestama, što je za 15,9% više nego prije godinu dana, rekao je Gu Zhifeng, dužnosnik Ministarstva prometa, u četvrtak na tiskovnoj konferenciji.

Tijekom tog razdoblja rekonstruirano je oko 60 000 km ruralnih cesta, što je za 17,7% više u odnosu na prethodnu godinu i 3 283 nesigurna mosta, što je povećanje od 9,2%.

Projekti rekonstrukcije ruralnih cesta otvorili su oko 49 000 privremenih radnih mjesta za ruralno stanovništvo putem programa olakšica za rad u prvoj polovici ove godine, rekao je Gu.

Znatan broj ruralnog stanovništva imat će koristi od takvih projekata olakšanja rada, budući da država ove godine u ruralnim područjima planira obnoviti 150 000 km ruralnih cesta i 8 000 nesigurnih mostova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.