Kineski proizvodni indeks menadžera nabave pao u srpnju, neproizvodni nastavlja pokazivati oporavak

Indeks menadžera nabave za kineski proizvodni sektor iznosio je 49 u srpnju, spustivši se s 50,2 iz lipnja, pokazali su podaci Nacionalnog zavoda za statistiku objavljeni u nedjelju.

Ponuda i potražnja prerađivačke industrije smanjene su u srpnju, nakon brzog rasta u lipnju. Podindeks proizvodnje smanjio se, u odnosu na prošli mjesec, za 3,0 postotnih bodova na 49,8%, a novih narudžbi za 1,9 bod na 48,5% te oba ukazuju na pad.

Pad u proizvodnom sektoru može se pripisati čimbenicima kao što su izvansezonska tradicionalna proizvodnja, nedovoljno oslobađanje tržišne potražnje i nizak prosperitet industrija koje troše mnogo energije, rekao je viši statističar zavoda Zhao Qinghe.

Prema istraživanju, udio poduzeća pogođenih nedovoljnom potražnjom na tržištu povećavao se četiri uzastopna mjeseca, premašivši 50% u srpnju. Nedovoljna tržišna potražnja glavni je izazov s kojim se trenutačno suočavaju proizvodna poduzeća, a temelje za oporavak razvoja proizvodnje je potrebno stabilizirati, rekao je Zhao.

Istovremeno je indeks menadžera nabave neproizvodnog sektor u srpnju iznosio 53,8, što je pad s 54,7 u lipnju, pokazala statistika zavoda. Vrijednost je dva uzastopna mjeseca ukazuje na proširenje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.