Xi prisustvovao na prijemu održanom povodom 95. godišnjice osnutka NOV-a

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e), u nedjelju je prisustvovao na prijemu održanom povodom proslave 95. obljetnice osnutka Narodne oslobodilačke vojske (NOV-a), koja se obilježava 1. kolovoza.

Sa Xijevim ovlaštenjem je član Središnjeg vojnog povjerenstva, državni vijećnik i ministar nacionalne obrane Wei Fenghe u ime Centralnog komiteta KPK-a, Državnog vijeća i Središnjeg vojnog povjerenstva uputio svečane čestitke svim časnicima i osoblju NOV-a, pripadnicima naoružane policije i drugima.

NOV su narodne oružane snage koje je osnovala KPK, rekao je Wei obraćajući se na događaju. Tijekom proteklih 95 godina, pod čvrstim vodstvom KPK, narodna vojska postigla je neizbrisiva postignuća u ostvarenju nacionalne neovisnosti, oslobađanju kineskog naroda i stvaranju prosperitetne i snažne zemlje, dodao je.

NOV je poduprla napore za zaštitu nacionalnog suvereniteta, sigurnosti i razvojnih interesa te dala značajan doprinos očuvanju mira i spokoja u svijetu, rekao je Wei.

Također je istaknuo napore za izgradnju čvrste nacionalne obrane i moćnih oružanih snaga, razmjernih međunarodnom položaju Kine, koji će zadovoljiti potrebe sigurnosnih i razvojnih interesa, čime će pružiti stratešku potpora ostvarenju velikog preporoda kineske nacije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.