Kina predstavila plan za poticanje zelenog rasta u industrijskom sektoru

Kina je u ponedjeljak predstavila plan za promicanje zelenog rasta u industrijskom sektoru, u sklopu nastojanja za pomoć državi u postizanju cilja vrhunca ispuštanja ugljičnog dioksida.

Do 2025. potrošnja energije po jedinici dodane vrijednosti industrijskih poduzeća s godišnjim poslovnim prometom od najmanje 20 milijuna juana (oko 2,96 milijuna američkih dolara) smanjit će se za 13,5% u usporedbi s 2020., stoji u planu koji su objavili Ministarstvo Industrije i informacijske tehnologije, Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reformu i Ministarstvo ekologije i okoliša.

Uložit će se nastojanja u promicanje optimizacije i nadogradnje industrijskih struktura, obuzdavanje slijepog razvoja projekata niske razine s visokom potrošnjom energije i visokim emisijama te razvoj zelenih industrija s niskim udjelom ugljika, navedeno je u planu.

Do 2030. udio vozila na novu i čistu energiju dosegnut će oko 40% ukupnog broja novih vozila, a intenzitet emisije ugljičnog dioksida osobnih automobila će se za 25% i gospodarskih vozila za 20% u usporedbi s 2020., navedeno je u planu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.