Stručnjak: EU se suočava s izazovima u rješavanju energetske krize

Europska unija suočava se s velikim izazovima u suočavanju s tekućom energetskom krizom izazvanom nametanjem sankcija Rusiji zbog sukoba s Ukrajinom i gospodarske recesije koja je uslijedila, rekao je Su Xiaohui, zamjenik ravnatelja Odjela za američke studije Kineskog instituta za međunarodne studije, prošlog petka u intervjuu za Kinesku medijsku grupu.

EU je nedavno uvela dodatne sankcije Rusiji zbog sukoba s Ukrajinom koji traje više od pet mjeseci, uključujući zabranu uvoza zlata i strožu kontrolu izvoza visokotehnološke robe.

Reakcija izazvana sankcijama gurnula je EU u energetsku krizu.

“Što se tiče EU-a, možemo vidjeti kako su energija i gospodarstvo dva glavna problema s kojima se unija suočava. Međutim, stvarnost za EU je kako se čini da nije pronašla lijek za rješavanje energetske krize, a također nema lijeka za suočavanje s gospodarskom recesijom, stoga je EU u dilemi kako odlučiti”, rekao je stručnjak.

Stručnjak je upozorio da bi se pred EU moglo naći više izazova, ne samo u politici, gospodarstvu i sigurnosti, već i eskalacijom napetosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.