Wang Yi izdao izjavu o američkom kršenju suvereniteta Kine

Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi otvoreno je ignorirala oštro protivljenje Kine posjetu Tajvanu. Ovaj potez ozbiljno krši načelo jedne Kine i ozbiljno šteti kineskom suverenitetu. Ova otvorena politička provokacija izazvala je bijes kineskog naroda, a protivi joj se cijela međunarodna zajednica. Posjet ponovno dokazuje da su neki američki političari postali “smutljivci” u odnosima Kine i SAD-a, a SAD su postale “saboter” broj 1 mira i stabilnosti na Tajvanskom tjesnacu.

SAD moraju prestati opstruirati veliko ponovno ujedinjenje Kine. Tajvan je neotuđivi dio Kine. Potpuno ponovno ujedinjenje Kine je nezaustavljivo i neizbježno. Kina nikada neće dopustiti prostor separatističkim snagama koje se zalažu za “neovisnost Tajvana” ni uplitanju vanjskih sila. Bez obzira koja sredstva SAD poduzimaju u podršci snagama koje se zalažu za “neovisnost Tajvana”, sva će se pokazati uzaludnim i ostaviti samo ružne dokaze o grubom američkom uplitanju u unutarnje poslove drugih zemalja.

Pod vodstvom Komunističke partije Kine, 1,4 milijarde Kineza teži modernizaciji s kineskim obilježjima. Kina naglašava oslanjanje na vlastite napore u pokretanju nacionalnog razvoja i voljna je mirno koegzistirati s drugim zemljama u potrazi za zajedničkim razvojem. Nikada neće dopustiti ometanje stabilnosti i razvoja Kine nijednoj zemlji. SAD provociraju Kinu oko pitanja Tajvana, pokušavaju odgoditi kineski razvoj i omsti miroljubivi uspon Kine. Sva ova djela su uzaludna i na kraju će naštetiti samom SAD-u.

Kina želi naglasiti kako je ključ za održavanje mira i stabilnosti Tajvanskog tjesnaca načelo jedne Kine. Prava “ograda” miroljubivog suživota između Kine i SAD-a su tri kinesko-američka. zajednička priopćenja. “Traženje neovisnosti preko SAD-a.” je put koji ne vodi nikamo. “Korištenje Tajvana za obuzdavanje Kine” je osuđeno na neuspjeh.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.