Zapovjedništvo istočnog područja NOV-a pokrenulo dosad neviđene zajedničke vježbe bojevim streljivom oko otoka Tajvana

Zapovjedništvo istočnog područja Kineske narodnooslobodilačke vojske (NOV-a) u četvrtak je izvelo zajedničke borbene vježbe i obuku oko otoka Tajvana u razmjerima bez presedana.

U vježbama s bojnim gađanjem na daljinu održanim oko 13 sati u četvrtak, postrojbe zapovjedništva područja ispalile su nove modele raketa, precizno pogađajući ciljeve u istočnom dijelu Tajvanskog tjesnaca. Željeni rezultati su postignuti.

U četvrtak poslijepodne, raketne snage zapovjedništva područja pokrenule su napade koji su uključivali različite tipove konvencionalnih projektila, gađajući određena morska područja istočno od otoka Tajvana. Sve su rakete pogađale ciljeve s velikom preciznošću. Provjerena je i sposobnost postrojbi za izvođenje preciznih napada i izvršavanja zadataka uskraćivanja terena.

Zračne snage i korpus mornaričkog zrakoplovstva zapovjedništva područja letjeli su s više od 100 ratnih zrakoplova, uključujući lovce i bombardere, radi izvođenja vježbi borbene obuke poput zajedničkog izviđanja, dopune gorivom u zraku, kontrole zračnog prostora i napada na ciljeve na zemlji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.