Dječji vrtić Osijek dobitnik je ovogodišnje Europske nagrade za inovativno poučavanje, priopćila je u četvrtak Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Europska nagrada za inovativno poučavanje EITA nagrađuje dobre nastavne prakse u okviru programa Erasmus+ kako bi se odalo priznanje školama i nastavnicima koji su dali izniman doprinos struci. Nagrada, koja se dodjeljuje od 2021. godine, pridonosi isticanju vrijednosti europske suradnje u području odgoja i obrazovanja kako bi, među ostalim, potaknula uspostavu europskog obrazovnog prostora do 2025.

Ovogodišnji hrvatski dobitnici svoje su nagrade EITA zaslužili zbog inovativnih metoda poučavanja kojima su unaprijedili rad svojih ustanova kroz provođenje Erasmus+ projekata.

Dječji vrtić Osijek
 kroz dvogodišnji projekt Učenje na otvorenom u nastavi na otvorenom, pod svim vremenskim uvjetima, osigurao je dobrobiti učenja u prirodi za preko 200 polaznika.

EITA se dodjeljuje završenim projektima koje svake godine odabiru nacionalne agencije koje provode program Erasmus+. Ovogodišnji tematski prioritet nagrade tiče se zajedničkog učenja te promicanja kreativnosti i održivosti, što je izravno povezano s inicijativom Europske komisije The New European Bauhaus, stoji u priopćenju Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.