Kina posvećena ciljevima vezanima uz ugljični dioksid unatoč globalnoj nestabilnosti

Kina će ostati predana postizanju vrhunca ispuštanja ugljičnog dioksida i ugljične neutralnosti unatoč nedavnim neuspjesima u globalnim naporima za smanjenje ispuštanja ugljičnog dioksida jer su se neke zemlje vratile elektranama na ugljen kako bi prebrodile energetsku krizu, rekao je dužnosnik u četvrtak.

“Niskougljična transformacija nije šetnja po parku”, rekao je na tiskovnoj konferenciji Liu Dechun, dužnosnik Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reformu. Kina će integrirati ciljeve vezane uz ugljični dioksid u veliku sliku zaštite okoliša te gospodarskog i društvenog razvoja, rekao je.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Država će i dalje težiti zelenoj i niskougljičnoj transformaciji energetskih izvora, unaprijediti industrije kako bi poboljšala energetsku učinkovitost te potaknuti inovacije u zelenoj tehnologiji, rekao je.

U četvrtak se obilježava dvogodišnjica kineskog objavljivanja ciljeva postizanja vrhunca ispuštanja ugljičnog dioksida do 2030. i ostvarenja ugljične neutralnosti do 2060. Ova su zalaganja imala dobar početak, rekao je Liu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.