Kina pozvala SAD da djelima prate Bidenove izjave o protivljenju hladnom ratu

Kina je u četvrtak pozvala Sjedinjene Američke Države da provedu primjedbe predsjednika Joea Bidena o tome da ne traže novi Hladni rat i pravilno riješe pitanje Tajvana.

Obraćajući se u srijedu na 77. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, Biden je ponovio da SAD žele izbjeći sukob s Kinom.

“Mi ne tražimo sukob. Ne tražimo Hladni rat. Ne tražimo od bilo koje nacije da bira između Sjedinjenih Američkih Država ili bilo kojeg drugog partnera”, rekao je.

Kao odgovor, glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian rekao je u četvrtak da je američki predsjednik preuzeo slične obveze u mnogim prilikama.

“Nadamo se da će SAD slijediti stav američkog čelnika konkretnim djelima, zauzeti ispravnu percepciju Kine i kinesko-američkih odnosa, vratiti se na tri kinesko-američka zajednička priopćenja i postupati razborito i ispravno s pitanjima vezanim za Tajvan, kako bi očuvali političke temelje kinesko-američkih odnosa”, rekao je Zhao na redovitoj tiskovnoj konferenciji brifingu.

“Ovo neće koristiti samo kineskom i američkom narodu, već će također doprinijeti miru, stabilnosti i razvoju svijeta”, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.