Kina je značajno napredovala u izgradnji flote nosača zrakoplova u proteklom desetljeću

Kina je postigla značajan napredak u izgradnji svoje flote nosača zrakoplova u proteklom desetljeću otkako je prvi, Liaoning, pušten u službu 25. rujna 2012. godine.

Kina je obnovila stari sovjetski model nakon što ga je kupila rabljenog 1999. godine, čime je postao prvi prijevoznik u zemlji. U kasnijim godinama, zemlja je samostalno izgradila vlastiti nosač, Shandong, koji koristi rampe za skijaške skakaonice za lansiranje borbenih zrakoplova. Pušten je u rad 2019.

1 KOMENTAR

  1. Svi su svjetski mediji prenijeli dio izlaganja Elona Muska koje je ustvrdio je da su borbeni avioni s pilotima prošlost te da je budućnost u bespilotnim letjelicama. Na sličnom su tragu i CAPE-ove preporuke. Posebno se preporučuje ubrzan razvoj i gradnja ratnih brodova bez posade odnosno s minimalnom posadom. Prijedlog je da se do 2030. izgradi čak 355 takvih plovila. Jedan je od kandidata podvodno plovilo Orca koje je razvila tvrtka Boeing, dugo 15,54 m i istisnine oko 50 t. Doplov mu je oko 7500 nautičkih milja iako će u borbenim uvjetima zbog nošenja naoružanja pasti na oko 6500. Autonomija djelovanja čak je šest mjeseci, a pogon je jednak kao kod dizelsko-električnih podmornica – baterije koje se pune s pomoću agregata. Doplov na baterijama veći je od 150 nautičkih milja pri krstarećoj brzini ne većoj od tri čvora. The Drive navodi podatak da je najveća dubina zarona čak 11 000 stopa (3352,8 m). Orca će se moći naoružati minama, teškim vođenim torpedima Mk.48 i lakim vođenim torpedima Mk.46. Najveća je prednost Orce mogućnost djelovanja duboko u protivničkim vodama, ponajviše neposredno ispred njegovih pomorskih baza. Smatram kako je to budućnost. Hvala na pažnji i puno srdačnih pozdrava redakciji i novinarima sa stranice Priče s dalekog istoka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.