Novi model trajnog razvoja: “Grad dvije Olimpijade” privlači pozornosti svijeta

Kao najutjecajniji sportski događaj na svijetu, Olimpijske igre su oduvijek bile pozornica za interpretaciju civilizacije raznih zemalja. Peking, istovremeno drevan i moderan grad, je bogatim, specifičnim i dubokim kulturnim elementima ostavio trag u povijest Olimpijade te postao jedini grad koji je održao i ljetnu i zimsku Olimpijadu.

U Kini ne postoji grad koji poput Pekinga rezonira s kineskim sportom te neprestano daje nove poticaje razvoju kineskog, kao i međunarodnog sporta.

1 KOMENTAR

  1. Drago mi je što je sport u Kini, kako se meni čini, simbol snage nacije. Stanovništvo slavi uspjehe svojih sportaša. Je se na internetu slavi kao „boginja“ i „ponos svih Kineza“. Kao i prije u državama istočnog bloka, uspjesi atletičara su za kinesko vodstvo važan simbol. Dok na Zapadu tipična karijera nekog sportaša počinje u sportskom društvu, karijera jednog kineskog atleta određuje se još u vrtićima koje posjećuju predstavnici vlasti u potrazi za talentima. Kod trogodišnjaka ili četverogodišnjaka se obraća pozornost na njihov izgled. Priče s dalekog istoka inspiriraju me kao sportaša da se zauzmem za “kineski model sporta”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.