Natječaj za prijem kadeta za postrojbu počasne garde Hrvatskog sokola Osijek

Počasna garda Hrvatskog sokola Osijek objavljuje po 30. put natječaj za prijem kadeta za postrojbu počasne garde Hrvatskog sokola Osijek.

Počasna garda ili đačka straža potječe još iz davne 1848. godine kada je u Zagrebu uspostavljena te kada su se Hrvatski sveučilištarci pod vodstvom Stjepana Radića i Vladimira Vidrića suprotstavili tadašnjem mađarskom režimu. Inače Sokoli su bili osobna straža banu Josipu Jelačiću.

Kroz samu obuku za kadeta Počasne sokolske garde u ovih dvadeset i osam generacija, prošlo je preko 750 mladih koji su svojim besprijekornim radom doprinijeli velikom ugledu i poštovanju povijesne udruge Hrvatski sokol Osijek, kako u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nazočni u Osijeku, našoj županiji kao i cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu pripadnici konjičke počasne garde kao i pješaštva, svojim prekrasnim izgledom privlačili su poglede ljudi koji su s oduševljenjem pozdravljali našu krasnu povijest koju i dan danas održavaju mladi ljudi.

I ove godine po TRIDESETI /30. / put objavljuje se upis za prijem kadeta za pripadnika počasne garde Hrvatskog sokola Osijek i to od 01.09.2022 pa do 30.10.2022. godine.

Osnovni uvjeti za natječaj su: STAROST OD 14 – 25 GODINA I VISINA OD 182-197 CM.

Stoga pozivaju i ovaj 30. put sve mlade koji su spremni ustrajati pri promicanju povijesti sokolstva, te svojim poštenjem, dostojanstvom, ustrajnošću učvrste temelje sokolstva, te da svojim plemenitim i patriotskim srcem pristupe natječaju.

DETALJNIJE OBAVIJESTI MOGU SE DOBITI NA TELEFONE: 031/211-800 , 099/2998643  ILI OSOBNO U PRIJEMNOM UREDU UDRUGE, HRVATSKE REPUBLIKE 11, OSIJEK

Poslušajte radijski spot:

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.