Blagdanska potrošnja odražava rast kineskog potrošačkog tržišta

Tijekom praznika za Dan državnosti u Kini, internetska i osobna kupovina je dobila zamah, zahvaljujući povećanom entuzijazmu potrošača i provedbi mjera za potrošače.

Tijekom sedmodnevnih praznika, širom zemlje pokrenute su razne aktivnosti za podršku potrošnji radi povećanja potrošnje i održavanja oporavka kineskog potrošačkog tržišta, rekla je Shu Jueting, glasnogovornica kineskog Ministarstva trgovine.

Lokalne vlasti osmislile su raznolike mjere, uključujući dijeljenje kupona za potrošnju, obogaćivanje putničkih aktivnosti i organiziranje festivala potrošnje kako bi potaknule kulturnu i turističku potrošnju.

“Lokalne vlasti provele su snažne mjere ove godine, a dostupne su širem krugu potrošača”, rekao je Chen Lifen, istraživač Centra za razvojna istraživanja Državnog vijeća, dodajući kako će takvi potezi dodatno osloboditi potencijal potrošnje.

Putovanja su na visokom nivou tijekom jednotjedne sezone praznika. Prema Lvmami, domaćoj internetskoj putničkoj agenciji, rezervacije za putovanja tijekom sedmodnevnih praznika preko njihove platforme porasle su od 11. do 20. rujna za preko 87%, uspoređujući s prethodnih 10 dana.

Proizvodi za putovanja postaju je sve popularnija na platformama za internetsku dostavu, odražavajući blagdanski bum.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.