Kineski i njemački predsjednici razmijenili čestitke povodom 50. obljetnice diplomatskih veza

Kineski predsjednik Xi Jinping i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier u utorak su razmijenili čestitke povodom 50. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja.

Xi je istaknuo kako su se tijekom proteklih 50 godina Kina i Njemačka pridržavale duha uzajamnog poštovanja i uzajamne dobrobiti te obostrano korisnih rezultata, kontinuirano promicale bilateralne odnose, dale pozitivan doprinos globalnom miru i razvoju te napisale poglavlje uzajamne podrške i međusobne pomoći radi uspjeha.

Xi je rekao kako pridaje veliku važnost razvoju kinesko-njemačkih odnosa te je spreman raditi sa Steinmeierom kako bi 50. obljetnicu diplomatskih odnosa između dviju zemalja iskoristili kao priliku za nadogradnju prošlih postignuća i koračanje naprijed prema budućnosti, kao i za podizanje kinesko-njemačkog svestrano strateškog partnerstvo na novu razinu radi dobrobiti dviju zemalja i njihovih građana.

Steinmeier je sa svoje strane rekao kako u proteklih 50 godina njemačko-kineski odnosi postižu sve dublji razvoj u mnogim područjima, što je unaprijedilo bilateralnu razmjenu i dobrobit naroda obiju zemalja.

Poželio je dvjema zemljama uspješan razvoj bilateralne suradnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.