Bivši hrvatski predsjednik rekao da je izgradnja zajednice čovječanstva koja dijeli budućnost vizionarski koncept

Koncept izgradnje zajednice čovječanstva koja dijeli budućnost, koju je predložio kineski predsjednik Xi Jinping, vrlo je progresivan, važan i vizionarski, rekao je bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

“Definitivno je to vrlo progresivna ideja, ideja koja polazi od ideala globalnog mira” i “vrlo je važna”, naročito u današnjem svijetu, rekao je Josipović u nedavnom intervjuu za agenciju Xinhua.

“Mislim da je hrvatska politika uvijek bila za globalni mir i globalnu suradnju, pa sam potpuno siguran da će hrvatski čelnici slijediti ovu ideju. Siguran sam da će naše društvo biti jako zadovoljno ovim projektom te će mu pridonijeti,” rekao je.

O konceptu kao dugoročnom projektu, 65-godišnji bivši predsjednik je rekao: “To je vizionarski projekt za mnogo godina. Definitivno, svjetski čelnici mogu mu pridonijeti dobrim politikama i dobrom međusobnom suradnjom.”

Josipović također cijeni težnju i praksu multilateralizma kineske vlade.

Multilateralizam je zaštita za većinu zemalja u svijetu, a posebno za male poput Hrvatske, rekao je dodavši kako je multilateralizam nit vodilja hrvatske vanjske politike.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.