Kinesko izaslanstvo u posjetu zemljama srednje i istočne Europe

Posebna predstavnica za suradnju Kine i zemalja srednje i istočne Europe Jiang Yu prošlog je mjeseca posjetila Češku, Slovačku, Bugarsku, Mađarsku, Rumunjsku, Grčku i Sjevernu Makedoniju. Tijekom posjeta susrela se s predstavnicima različitih područja tih zemalja i razmijenila mišljenja o proširenju suradnje u okviru mehanizma suradnje između Kine i zemalja srednje i istočne Europe.

Jiang Yu je rekla kako je u proteklih deset godina mehanizam suradnje postajao sve savršeniji, pa je trgovinska razmjena između Kine i zemalja srednje i istočne Europe narasla za 143%, dosegnuvši čak13,62 milijarde dolara prošle godine, a broj kineskih turista u tim se u tim zemljama do 2019. četverostruko povećao i premašio dva milijuna.

Što se tiče mogućnosti buduće suradnje, Jiang je dala nekoliko prijedloga, kao što su održavanje razmjena na visokoj razini, širenje praktične suradnje na različitim razinama te produbljivanje suradnje u trgovinskim ulaganjima, zelenim inovacijama, poljoprivredi, novoj energiji itd.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.