Arheološko nalazište Liangzhu, svjedočanstvo 5000 godina kineske povijesti

Postoje mnogi pokretni dijelovi kineskih pet tisućljeća povijesti, a drevni grad Liangzhu može se pohvaliti nekim od najranijih zabilježenih dokaza kineske civilizacije.

Smještene u Hangzhouu, u provinciji Zhejiang, nalaze se ruševine Liangzhua, izgrađene među planinama. S poviješću koja se može pratiti unatrag do 3300. godine prije Krista, nalazište pokriva 631 hektar.

Arheološke ruševine grada Yangzhoua sastoje se od palače, unutarnjeg i vanjskog grada, strukture koja simbolizira središte moći. Središnje područje okruženo je funkcionalnim zonama, skladišnim prostorima, radionicama, vodenim transportnim sustavima i aristokratskim grobljima. Od početka iskapanja 1936., generacije kineskih arheologa i znanstvenika otkrile su još tajni o Liangzhuu.

Pronašli su izuzetno posuđe od žada, uključujući artefakte s ljudsko-životinjskim uzorcima koji simboliziraju moć. Arheolozi kažu kako to odražava najvišu razinu rezbarenja žada u drevnoj Kini.

Liangzhu također ima najstariju poznatu veliku mrežu za očuvanje vode u zemlji. Prostirući se na 100 kilometara, jedan je od najstarijih poznatih i najvećih vodovoda na svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.