Li Keqiang pozvao na nastavak konkretnog rada na izgradnji moderne socijalističke Kine u svim pogledima

新华社照片,北京,2022年10月17日 李克强参加党的二十大甘肃代表团讨论 10月17日,李克强同志参加他所在的党的二十大甘肃代表团讨论。 新华社记者 丁林 摄

Li Keqiang je u ponedjeljak sudjelovao u grupnoj raspravi sa izaslanicima iz sjeverozapadne kineske pokrajine Gansu koji sudjeluju na 20. Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine (KPK-e).

Li je rekao da nedvosmisleno podržava izvješće koje je Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta KPK-e, podnio kongresu u ime 19. saziva Centralnog komiteta KPK-e.

Li je održao detaljne razgovore s izaslanicima. Rekao kako su u proteklom desetljeću postignuti impresivni napreci u partijskim i državnim zalaganjima. To je postignuto zajedničkim nastojanjima cijele Partije i ljudi iz svih etničkih skupina pod čvrstim vodstvom Centralnog komiteta KPK-a s drugom Xi Jinpingom u srži i vodstvom Xi Jinpingove misli o socijalizmu s kineskim značajkama za novo doba.

Reforme i otvaranje moraju se snažno unaprijediti, rekao je Li, ističući važnost pridržavanja reformi za razvoj socijalističkog tržišnog gospodarstva, stvaranje uvjeta za osiguranje pravednog tržišnog natjecanja i promicanje otvaranja na visokoj razini, između ostalog.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.