Kina porinula električni riječni brod za hladne regije

Električni riječni brod za hladne regije porinut je na pritoci sjeveroistočne kineske rijeke Songhua, objavio je u utorak Kineski znanstveni dnevnik.

Inteligentni riječni brod za krstarenje, dug oko 27 metara i širok šest metara, opremljen je s četiri skupine litij-željeznih fosfatnih baterija ukupnog kapaciteta 600 kWh. Ima predviđenu ukupnu tonažu od 138 tona i može primiti 53 osobe.

Probna brzina ovog riječnog čamca na dubokoj i mirnoj vodi nije manja od 18 km na sat, dok mu je izdržljivost oko osam sati.

Zeleni inteligentni čamci i brodovi pružaju prednosti visoke učinkovitosti, brzog odgovora i praktičnog održavanja. Postupno su postali glavni izbor za prijevoz unutarnjim plovnim putovima u južnim pokrajinama, objavio je dnevnik.

Međutim, hladna područja visoke geografske širine s temperaturom od minus 30 stupnjeva Celzijusa ili nižom zimi negativno utječu na performanse baterije i opreme za punjenje takvih čamaca i brodova.

Istraživači sa Inženjerskog sveučilišta Harbina, Električne korporacije Harbina i Brodarske grupe Heilongjianga odgovorili su na ovaj izazov primjenom odgovarajuće tehnologije upravljanja energijom kako bi poboljšali učinkovitost generatora električne energije riječnih brodova u hladnim uvjetima na sjeveru.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.