Kina podupire sankcije bandama na Haitiju ali je oprezna s raspoređivanjem međunarodnih postrojbi

Kina podržava sankcije protiv članova haićanskih bandi i njihovih pristaša, ali oprezna je u vezi s raspoređivanjem međunarodnih oružanih snaga u toj zemlji, rekao je kineski izaslanik u ponedjeljak.

“Iskorjenjivanje pošasti nasilja bandi je i ulazna točka za bilo kakvo poboljšanje trenutne situacije i preduvjet za rješenja u toj u zemlji”, rekao je Geng Shuang, zamjenik stalnog predstavnika Kine pri Ujedinjenim narodima (UN), ističući kako će Kina podržati ciljane sankcije, uključujući zabranu putovanja, zamrzavanje imovine i embargo na oružje članovima bandi i njihovim pristašama.

“Nadamo se da će ove mjere biti snažne i učinkovite te da će napraviti stvarnu razliku u odvraćanju od nasilja bandi, suzbijanju nasilnih zločina i prekidu opskrbe kriminalnih skupina financijskim sredstvima i oružjem”, rekao je u Vijeću sigurnosti.

Nedavni prijedlog glavnog tajnika UN-a Antonia Guterresa o potpori poboljšanju sigurnosne situacije u Haitiju treba pažljivo proučiti. Kina će održati detaljne razmjenu mišljenja s drugima, rekao je Geng.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.