Dužnosnici KPK-e održali tiskovnu konferenciju o kineskoj diplomaciji

лªÉçÕÕƬ£¬±±¾©£¬2022Äê10ÔÂ20ÈÕ ¶þÊ®´óÐÂÎÅÖÐÐľÙÐмÇÕßÕдý»á 10ÔÂ20ÈÕ£¬Öйú¹²²úµ³µÚ¶þÊ®´ÎÈ«¹ú´ú±í´ó»áÐÂÎÅÖÐÐľÙÐмÇÕßÕдý»á¡£ÖÐÑë¶ÔÍâÁªÂ粿¸±²¿³¤ÉòÝíÀò£¬Íâ½»²¿µ³Î¯Î¯Ô±¡¢¸±²¿³¤Âí³¯ÐñΧÈÆ¡°Ï°½üƽÍ⽻˼ÏëÖ¸ÒýÖйúÌØÉ«´ó¹úÍâ½»¿ªÍØÇ°ÐС±Ö÷ÌâÓë¼ÇÕß½»Á÷¡£ ÕâÊÇÂí³¯ÐñÔÚ¼ÇÕßÕдý»áÉÏ¡£ лªÉç¼ÇÕß ³Â½¨Á¦ Éã

Tiskovni centar 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine (KPK-e) bio je u četvrtak u Pekingu domaćin tiskovne konferencije kako bi izvijestio medije o kineskoj diplomaciji.

Ma Zhaoxu, član Odbora KPK-e u Ministarstvu vanjskih poslova i zamjenik ministra, rekao je da je kineska diplomacija prevladala mnoge poteškoće u proteklom desetljeću i krenula naprijed usred složene i sumorne međunarodne situacije.

Ključ ovih postignuća je Xi Jinpingovo vodstvo i znanstvene smjernice koje pruža Xi Jinpingova misao o socijalizmu s kineskim obilježjima za novo doba, naročito Xi Jinpingova misao o diplomaciji, rekao je.

Kineska diplomacija postigla je revolucionarni napredak u posljednjih 10 godina – broj zemalja koje su uspostavile diplomatske veze s Kinom porastao je sa 172 na 181, a broj zemalja i regionalnih organizacija koje su uspostavile partnerstvo s Kinom povećao se s 41 na 113, istaknuo je Ma.

Kina je unaprijedila novo kinesko-rusko sveobuhvatno strateško partnerstvo koordinacije, iznijela tri načela međusobnog poštovanja, mirnog suživota i uzajamno korisne suradnje za odnose Kine i SAD-a te se založila za izgradnju partnerstva za mir, rast, reforme i civilizaciju s Europskom unijom, rekao je.

Ma je rekao da je Kina, suočena s naporima za obuzdavanje i vanjskim uplitanjem, konsolidirala situaciju privrženosti načelu jedne Kine u međunarodnoj zajednici.

S dubinom, širinom i snagom bez presedana, Kina se pridružila globalnom upravljanju i postala glavni oslonac očuvanja multilateralizma, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.