Dužnosnica: KPK će nastaviti razmjene s inozemnim političkim strankama

лªÉçÕÕƬ£¬±±¾©£¬2022Äê10ÔÂ20ÈÕ ¶þÊ®´óÐÂÎÅÖÐÐľÙÐмÇÕßÕдý»á 10ÔÂ20ÈÕ£¬Öйú¹²²úµ³µÚ¶þÊ®´ÎÈ«¹ú´ú±í´ó»áÐÂÎÅÖÐÐľÙÐмÇÕßÕдý»á¡£ÖÐÑë¶ÔÍâÁªÂ粿¸±²¿³¤ÉòÝíÀò£¬Íâ½»²¿µ³Î¯Î¯Ô±¡¢¸±²¿³¤Âí³¯ÐñΧÈÆ¡°Ï°½üƽÍ⽻˼ÏëÖ¸ÒýÖйúÌØÉ«´ó¹úÍâ½»¿ªÍØÇ°ÐС±Ö÷ÌâÓë¼ÇÕß½»Á÷¡£ лªÉç¼ÇÕß ÕÅÓñÞ± Éã

Tiskovni centar 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine (KPK-e) bio je u četvrtak u Pekingu domaćin tiskovne konferencije kako bi izvijestio medije o kineskoj diplomaciji.

Shen Beili, zamjenica čelnika Međunarodnog odjela Središnjeg komiteta KPK-e odgovarala je na pitanja tijekom konferencije, usredotočene na temu “Pod vodstvom misli Xi Jinpinga o diplomaciji, napredujmo i nastojmo probiti nove temelje za diplomaciju velike zemlje s kineskim obilježjima.”

“Međusobno nemiješanje u unutarnje poslove zajednički je konsenzus političkih stranaka u svim zemljama i temeljna norma upravljanja međunarodnim odnosima. Također je preduvjet zadržavanja neovisnosti političkih stranaka”, rekla je Shen, odgovarajući na pitanje o partijskom upravljanu odnosom između nemiješanja u unutarnje stvari drugih država i međusobnog poštovanja.

Uzajamno učenje važan je motiv napredovanja i razvoja ljudske političke civilizacije, rekla je. Komunistička partija Kine podijelila je iskustvo u stranačkom i nacionalnom upravljanju s mnogim političkim strankama na različite načine, produbljujući razvojnu suradnju na mnogim razinama, uključujući misli i ideje, planiranje politika i praksu upravljanja, objasnila je.

Komunistička partija Kine nastaviti će provoditi razmjenu iskustava u upravljanju s inozemnim političkim strankama te zajednički jačati vlastitu konstrukciju i poboljšavati sposobnost za upravljanje, kako bi povećala dobrobit ljudi i više doprinijela razvoju ljudske civilizacije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.