Kineska ultrabrza postaja za punjenje električnih vozila može napuniti 20 automobila za 8 minuta

Ultrabrza punionica za električna vozila (EV-ove), koja može puniti 20 automobila odjednom i automobilima dodati više od 200 kilometara trajanja baterije u roku od osam minuta, počela je s radom u ponedjeljak u jugoistočnom kineskom gradu Ningde u pokrajini Fujian, izvijestila je Kineska medijska grupa.

To je prva standardizirana pametna postaj za punjenje EV-ova u Kini koja integrira stubove za punjenje sa sustavom za pohranu energije koji se napaja mikromrežom istosmjerne struje, navedeno je u izvješću.

Pokrivajući površinu od 2100 četvornih metara, stanica za punjenje ima sustav za pohranu energije megavatne razine. Sa solarnim pločama na krovu, može koristiti sunčevu energiju i pohranjivati je za punjenje automobila.

Također može provesti “fizički pregled” baterija koje se pune i poslati rezultate testa performansi baterije vlasnicima automobila, dajući im točne i znanstvene prijedloge za održavanje baterije, stoji u izvješću.

Takve punionice pružaju brza i sigurna rješenja za punjenje i usluge provjere performansi baterije za električna vozila u urbanim sredinama, gdje je sve više električnih vozila na cesti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.