Dužnosnik: Kina je jedna od najsigurnijih zemalja svijeta

лªÉçÕÕƬ£¬±±¾©£¬2022Äê10ÔÂ19ÈÕ ¶þÊ®´óÐÂÎÅÖÐÐľÙÐмÇÕßÕдý»á 10ÔÂ19ÈÕ£¬Öйú¹²²úµ³µÚ¶þÊ®´ÎÈ«¹ú´ú±í´ó»áÐÂÎÅÖÐÐľÙÐмÇÕßÕдý»á¡£ÖÐÑëÕþ·¨Î¯¸±ÃØÊ鳤ӝ°Ø£¬×î¸ßÈËÃñ·¨Ôºµ³×鸱Êé¼Ç¡¢·Ö¹ÜÈÕ³£¹¤×÷µÄ¸±Ôº³¤¡¢Ò»¼¶´ó·¨¹ÙºØÈÙ£¬×î¸ßÈËÃñ¼ì²ìÔºµ³×鸱Êé¼Ç¡¢·Ö¹ÜÈÕ³£¹¤×÷µÄ¸±¼ì²ì³¤¡¢Ò»¼¶´ó¼ì²ì¹Ùͯ½¨Ã÷£¬¹«°²²¿µ³Î¯Î¯Ô±¡¢¸±²¿³¤¡¢¹ú¼ÒÒÆÃñ¹ÜÀí¾Öµ³×éÊé¼Ç¡¢¾Ö³¤Ðí¸Ê¶£¬Ë¾·¨²¿µ³×é³ÉÔ±¡¢¸±²¿³¤×óÁ¦Î§ÈÆ¡°¼á³ÖÒÔÏ°½üƽ·¨ÖÎ˼ÏëΪָÒý ŬÁ¦½¨Éè¸ü¸ßˮƽµÄ·¨ÖÎÖйú¡±Ö÷ÌâÓë¼ÇÕß½»Á÷¡£ ÕâÊÇÐí¸Ê¶ÔÚ¼ÇÕßÕдý»áÉÏ¡£ лªÉç¼ÇÕß ³Â½¨Á¦ Éã

Kina je široko priznata kao jedna od najsigurnijih zemalja u svijetu, rekao je Xu Ganlu, zamjenik ministra javne sigurnosti, na tiskovnoj konferenciji održanoj u srijedu.

Napominjući kako je Kina jedna od zemalja s najnižom stopom ubojstava i najmanjim brojem kriminalnih slučajeva povezanih s oružjem i eksplozivima, Xu je rekao da je zemlja u proteklom desetljeću svjedočila značajnom padu broju kaznenih slučajeva i sigurnosnih nesreća.

Broj teških kaznenih djela, uključujući ubojstva i silovanja u 2021. godini bio je 64,4% manji nego u 2012., dok se broj zločina povezanih s drogom također smanjio za 56,8%, pljački za 96,1% i krađa za 62,6%, rekao je Xu novinarima na marginama 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine.

Zamjenik ministra rekao je da je oko 3 800 policajaca tijekom proteklih 10 godina žrtvovalo svoje živote u procesu obrane socijalne sigurnosti i stabilnosti.

Bez obzira na to, Xu je rekao da će Kina nastaviti slamati organizirani kriminal i kontinuirano iskorjenjivati lokalne kriminalne bande te usredotočiti napore na ozbiljna kaznena djela koja izazivaju veliku zabrinutost javnosti, kako bi bolje zaštitila nacionalnu sigurnost, društvenu stabilnost i narodne interese.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.