Dužnosnik: Kina aktivno doprinosi globalnom upravljanju klimom

Kina aktivno doprinosi globalnom upravljanju klimom, rekao je u petak zamjenik ministra ekologije i okoliša Zhai Qing.

Kao najveća zemlja u razvoju na svijetu, Kina će napraviti najveći svjetski rez u intenzitetu emisije ugljika. Prijeći će s vrhunca ispuštanja ugljičnog dioksida na ugljičnu neutralnost u najkraćem vremenskom roku u povijesti, rekao je Zhai na tiskovnoj konferenciji održanoj na marginama 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine.

Rekao je da Kina podržava multilateralizam i načelo zajedničke, ali diferencirane odgovornosti i odgovarajućih sposobnosti, dodajući kako je Kina promovirala potpisivanje, stupanje na snagu i provedbu Pariškog sporazuma.

Kina  aktivno sudjeluje u suradnji jug-jug oko klimatskih promjena.  Učinila je sve što je mogla kako bi pomogla drugim zemljama u razvoju, posebno malim otočkim, afričkim i najmanje razvijenim zemljama, u poboljšanju  kapaciteta odgovora na klimatske promjene kako bi smanjile negativne učinke klimatskih promjena, rekao je Zhai.

U budućnosti, Kina će surađivati sa svim stranama u aktivnom sudjelovanju u globalnom upravljanju klimatskim promjenama. Promicat će pošten i racionalan globalni sustav upravljanja klimom radi rezultata u korisnih za sve strane, nastaviti produbljivati suradnju jug-jug u klimatskim promjenama i doprinijeti kineskom snagon, mudrošću rješenjima  globalnom odgovoru na klimatske promjene, rekao je Zhai.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.