Pravni fakultet Osijek: Jean Monnet modul

Pravni fakultet Osijek obaviještava javnost o provedbi projekta Jean Monnet modul Izvrsnost u jeziku i pravu Europske unije (Jean Monnet Module Language and EU Law Excellence – LEULEX).

Iz priopćenja izdvajamo:

  • Upisujemo novu generaciju polaznika u ak. god. 2022./2023. pa vas ljubazno molimo da obavijest prenesete našim sugrađanima i zainteresiranoj javnosti.

Želite li proširiti svoja znanja o pravu Europske unije i usavršiti svoje poznavanje engleskog i njemačkog jezika pravne struke te naučiti osnove francuskoga s naglaskom na terminologiji prava Europske unije? Prijavite se na naš Jean Monnet modul!

Drago nam je obavijestiti Vas kako na Pravnom fakultetu u Osijeku započinjemo novi ciklus edukacije u okviru JEAN MONNET MODULA „LANGUAGE AND EU LAW EXCELLENCE“.

Projekt vrijedan 30.240,00 eura odobrila je i sufinancira Europska komisija, a od 2020. Godine provode ga iskusni stručnjaci iz područja prava Europske unije i stranih jezika.

Trajanje projekta je od 15. rujna 2020. do 14. rujna 2023. godine.

Projektne aktivnosti imaju za cilj unaprijediti izučavanje prava Europske unije i produbiti poznavanje pravne terminologije Europske unije na radnim jezicima Europske unije: engleskom, njemačkom i francuskom. Pohađanje svih projektnih aktivnosti je besplatno.

Ciljnu skupinu polaznika čine studenti prava preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine te Stručnog studija, kao i diplomirani pravnici raznih profila, predstavnici nevladinih udruga i javni službenici, ali i studenti svih razina studija Engleskog jezika i književnosti i Njemačkog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Osijek koji će steći nova znanja o pravu EU i usvojiti terminologiju iz toga područja na njemačkom, engleskom i francuskom jeziku.

Nositelji kolegija su iskusni profesori prava EU-a i stranih jezika Pravnoga fakulteta Osijek i profesorica francuskoga jezika koja je dugogodišnja suradnica fakulteta u programima cjeloživotnog obrazovanja. Kako bi se osnažila lingvistička komponenta projekta, kao nositelji pojedinih kolegija uključeni su i ugledni profesori stranih jezika Filozofskog fakulteta Osijek. Na taj će način student prava i pravni stručnjaci dobiti priliku, uz projektne aktivnosti na matičnom fakultetu vezane za parvo EU-a i pripadajuću pravnu terminologiju triju jezika, sudjelovati na predavanjima i radionicama nastavnika Filozofskog fakulteta, upoznati moderne kompjutorske alate za prevođenje i razvijati vještine konferencijskog prevođenja.

Projektom se želi privući i zainteresirane sudionike iz susjednih zemalja u okruženju koje su u procesu pretpristupnih pregovora s EU. Pravnicima, asistentima i docentima prava, pa i nastavnicima stranih jezika na pravnim fakultetima tih zemalja znanja koja pružamo u ovome Jean Monnet modulu iz područja europskoga prava i radnih jezika EU-a od iznimne su važnosti. Preduvjet za pohađanje Programa je izvrsno poznavanje jednoga stranog jezika i dobro poznavanje drugoga stranog jezika (engleskoga ili njemačkoga).

Nastavne aktivnosti počinju 11. studenoga 2022. i traju 10 tjedana, a odvijat će se petkom

popodne i subotom. Svakako iskoristite ovu jedinstvenu mogućnost besplatne edukacije pod pokroviteljstvom Europske komisije, jer je ovo zadnja godina provedbe ovoga projekta!!!

Pozivamo Vas na Predstavljanje projekta, nastavnih aktivnosti i radionica Jean Monnet Modula LEULEX koje će se održati 8.11.2022. u 18 h.

Budući kandidati pozvani su sudjelovati na eventu uživo u Vijećnici Pravnoga fakulteta

Osijek, Radićeva 13, dok sudionici izvan Osijeka mogu pristupiti u virtualnom obliku

putem platforme ZOOM.

Za iskazivanje interesa i prijavu za sudjelovanje možete se obratiti na e-mail adrese:

kljubica@pravos.hr i ajuricevi@pravos.hr .

Više o projektu:

https://www.pravos.unios.hr/leulex

https://www.facebook.com/JMMLeulex

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.