Nova baza za spašavanje, uzgoj i istraživanje velikih pandi stvorena na SZ Kine

Foto: VCG

Pande koje se razmnožavaju u zatočeništvu u sjeverozapadnoj kineskoj pokrajini Shaanxi imaju novi dom, bazu za spašavanje, uzgoj i istraživanje velikih pandi Qinling ili jednostavno Foping panda bazu.

Okrug Foping u pokrajini Shaanxi nalazi se na južnoj strani planine Qinling, jednog od glavnih staništa velikih pandi i mnogih rijetkih životinja i biljaka. UNESCO ga je dodijelio kao rezervat biosfere Foping.

Službeno imenovana 21. listopada, Foping Panda Base upravo je završila svoju prvu fazu izgradnje. Baza se nalazi u selu Shawo, udaljenom 18 kilometara od središta okruga Foping, na nadmorskoj visini od 1350 metara. Pande tamo mogu boraviti u svojoj zatvorenoj “kući za pande” i imaju 20 vanjskih igrališta.

Dvije funkcionalne zone kreirane su za potrebe uzgoja pandi, obuke u divljini i spašavanja divljih pandi. Druge dvije zone su namijenjene za javno obrazovanje i posjetitelje.

Pande koje se razmnožavaju u zatočeništvu manje su snažne od divljih, posebice njihove stražnje noge. Članovi osoblja koriste bambusov stup s privezanom hranom kako bi naveli pande da ustanu na stražnje noge i vježbaju mišiće.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.