Jačanje suradnje s Hrvatima u Crnoj Gori

Posjet izaslanstva Osječko-baranjske županije na čelu sa županom Ivanom Anušićem hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori potvrdio je izvrsnu suradnju Županije s Adrijanom Vuksanovićem, ministrom bez portfelja u crnogorskoj Vladi i predsjednikom Hrvatske građanske inicijative te Zvonimirom Dekovićem, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Nakon sastanka održanog u Osječko-baranjskoj županiju u veljači ove godine, župan Anušić i zamjenik Mato Lukić posjetili su mjesta u Crnoj Gori gdje žive Hrvati. Uoči dolaska u Tivat, Kotor, Perast i Donju Lastvu sastali su se s veleposlanikom Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem.

Hrvata u Crnoj Gori prema posljednjem popisu stanovništva iz 2011. ima oko šest tisuća, uglavnom u Boki kotorskoj. Pred njima su za nekoliko dana lokalni izbori na kojima Hrvatska građanska inicijativa ima listu za Općinsko vijeće Tivat.

Obišli smo brojna znamenita mjesta i područja čiju povijest je pisao hrvatski narod i gdje se i danas baštini hrvatska tradicija i kultura. Vjerujem kako će hrvatska zajednica u nedjelju podrži Hrvatsku građansku inicijativu koja s pravom smatra da je hrvatski narod „važna kockica u crnogorskom mozaiku“ jer su svojim višegodišnjim radom pokazali predanost prema zaštiti i očuvanju hrvatskih nacionalnih vrijednosti – rekao je župan Anušić i dodao kako je vrijeme koje je pred Crnom Gorom iznimno izazovno i da imaju punu podršku iz Hrvatske u nastojanjima za pridruženjem Europskoj uniji.

Više pročitajte na: https://www.obz.hr/index.php/k2-listing/item/3456-jacanje-suradnje-s-hrvatima-u-crnoj-gori

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.