Kina ne preuzima model drugih zemalja niti preporučuje drugima svoj

Foto: VCG

Zamjenik čelnika Odjela za promidžbu Centralnog komiteta KPK-e Sun Yeli danas je rekao kako Kina ne preuzima razvojni model drugih zemlja te se odlučno protivi pokušajima drugih zemalja da prisilno nametnu svoj model Kini, a također neće ni drugima preporučivati niti od njih zahtijevati preuzimanje kineskog modela.

Sun je na tiskovnoj konferenciji Centralnog komiteta KPK-e održane radi objašnjenja Izvješća s 20. Nacionalnog kongresa KPK-e objasnio proces modernizacije u kineskom stilu. Kako je rekao, modernizacija u kineskom stilu temelji se velikom obujmu stanovništva, s ciljem zajedničkog prosperiteta svih stanovnika. Modernizacija u kineskom stilu koordinira materijalnu i psihičku civilizaciju te čovječanstvo i prirodu te slijedi miroljubivi razvojni put.

Prema njegovim riječima, nastojanja za pronalaženje odgovarajućeg razvojnog puta u svakoj zemlji vrijedna su poštovanja. Modernizacija u kineskom stilu čovječanstvu pruža novi izbor kad je riječ o realizaciji modernizacije te potiče razmjene i dijalog, uz poštivanje raznolikosti civilizacija i situacije u svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.