Kina pozvala na očuvanje međunarodnog sustava s UN-om u središtu

Kina poziva sve zemlje na istinski multilateralizam i zaštitu međunarodnog sustava s Ujedinjenim narodima (UN-om) u središtu, međunarodnog poretka temeljenog na međunarodnom pravu i temeljnih načela međunarodnih odnosa temeljenih na ciljevima i načelima Povelje UN-a, priopćilo je u ponedjeljak kinesko Ministarstvo vanjskih poslova.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin navedeno je rekao izlažući kinesko mišljenje o ulozi UN-a u današnjem svijetu, dodajući kako je Kina, s drugim zemljama, voljna igrati pozitivniju ulogu u promicanju UN-ovog plemenitog cilja za unapređenje mira i razvoja. čovječanstva, provodeći zajedničke vrijednosti  miroljubivog razvoja, poštenja i pravde te demokracije i slobode za cijelo čovječanstvo.

“Spremni smo štiti svjetski mir, promicati globalni razvoj i izgradnju zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo”, dodao je.

Kao prva zemlja koja je potpisala Povelju UN-a i stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a, Wang je rekao kako Kina uvijek štiti svrhe i načela Povelje i temeljnu ulogu UN-a u međunarodnim poslovima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.