Glasnogovornik: Rezolucija 2758 Opće skupštine UN-a ne smije se osporavati

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin rekao je u utorak da je povijest duga više od pola stoljeća dokazala kako se Rezolucija 2758 Opće skupštine Ujedinjenih naroda ne smije osporavati i kako je načelo jedne Kine nepokolebljivo.

Wang je navedeno rekao odgovarajući na upit u vezi sa snagama u Sjedinjenim Američkim Državama koje već neko vrijeme šire zablude u vezi s Rezolucijom 2758 Generalne skupštine UN-a.

Dana 25. listopada 1971., Opća skupština UN-a velikom je većinom usvojila Rezoluciju 2758, rekao je Wang, dodajući kako rezolucija nije samo vratila sva prava Narodnoj Republici Kini i priznala predstavnike njezine vlade kao jedine legitimne predstavnike Kine UN-u, već je i zahtijevala protjerivanje predstavnika tajvanskih vlasti s mjesta koje nezakonito zauzimaju u Ujedinjenim narodima i svim povezanim organizacijama.

Rezolucija 2758 je jednom zauvijek politički, pravno i proceduralno riješila pitanje zastupljenosti cijele Kine, uključujući i Tajvan, u UN-u i međunarodnim institucijama te jasno je dala do znanja da može postojati samo jedno mjesto koje predstavlja Kinu u UN-u, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.