Kinesko znanstveno-istraživačko plovilo dovršilo postavljanje eksperimentalne postaje u dubokom moru

Kineski znanstveno-istraživački brod Istraživanje-2 ili Tansuo-2, dovršio je probno postavljanje postaje za znanstvene eksperimente na licu mjesta u dubokom moru i vratio se u utorak u obalni grad Sanya u južnoj kineskoj pokrajini Hainan, noseći dubokomorsku ronilicu s posadom “Ratnik dubokog mora”.

Misija je uglavnom osmišljena za testiranje podvodnih performansi opreme razvijene za pilot-program znanstvenog istraživanja dubokog mora Kineske akademije znanosti i temeljnih tehnologija drugih ključnih nacionalnih istraživačkih i razvojnih projekata.

Testirane su različite vrste opreme uključujući podmorničku baznu postaju, laboratorij na licu mjesta i jedrilicu.

Temeljem domaće tehnologije koju su zajednički razvili Institut za znanost i inženjerstvo dubokih mora Kineske akademije znanosti i Institut za bioenergiju i tehnologiju bioprocesa u Qingdao, test je prvi put postigao integraciju megavat-satne (1000kWh) razine litij-metalnih baterija u čvrstom stanju i njihove primjene na dubini većoj od 1000 metara radi provjere pouzdanosti sustava.

Misija je također uključivala podvodnu zajedničku operaciju bazne postaje, laboratorija na licu mjesta i “Ratnika dubokog mora”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.