Spajanje općina središnja tema koordinacije grado/načelnika

Redoviti radni sastanak čelnika Osječko-baranjske županije i 42 jedinice lokalne samouprave s područja županije (7 gradova i 35 općina) održan je u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku. Na dnevnom redu bilo je sedam točka od kojih je najveću pozornost dobila rasprava o poticajima za dobrovoljno funkcionalno i stvarno spajanje jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj.

Pitanje spajanja jedinica lokalne samouprave svakako je jedna od najzanimljivijih tema današnje koordinacije. Kao što je poznato, za to pitanje je otvoren javni poziv Ministarstva financija za dodjelu pomoći na ime poticaja za dobrovoljno funkcionalno odnosno stvarno spajanje JLS, a upravo su načelnici ti koji najbolje poznaju situaciju u svojim sredinama i koji će donositi ovakve odluke. Za sada nemamo naznake da bi netko od načelnika s područja naše županije to učinio, no poziv je tek otvoren te je i dalje moguće razmatrati ovo pitanje. Uz to, razgovarali smo o zelenoj energiji koja je trenutno među najvažnijim temama ne samo kod nas, već svugdje u svijetu, a dotakli smo se i dodijeljene titule Europske regije sporta 2024. godine Osječko-baranjskoj županiji koja će rezultirati velikim ulaganjima u sport u narednom razdoblju – rekao je zamjenik župana Mato Lukić.

Više pročitajte na: https://www.obz.hr/index.php/k2-listing/item/3467-spajanje-opcina-sredisnja-tema-koordinacije-grado-nacelnika

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.