Obilježavanje Dana sjećanja bez ograničavajućih mjera

Vijeće za domovinski pijetet, mir i razvoj prihvatilo je program obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji će se – s obzirom na ovogodišnju stabilnu epidemiološku situaciju – održavati bez ograničavajućih mjera.

Kako je priopćeno iz Ministarstva hrvatskih branitelja, izraženo je zadovoljstvo što će se program u Vukovaru ponovno održavati i u krugu bolnice, dok je ministar Tomo Medved naglasio kako je preimenovanje vukovarske bolnice odlukom Vlade u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Dr. Juraj Njavro i Bolničke ulice odlukom Grada Vukovara u Ulicu Vesne Bosanac najsnažnija poveznica dvoje vukovarskih liječnika.

Sjednicu Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj vodio je predsjednik Vijeća, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je najavio da će Ministarstvo hrvatskih branitelja pružiti potporu udrugama iz Domovinskog rata kojima je potreban organizirani prijevoz.

Pozvao je sve da i ove godine dostojanstveno obilježimo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Na sjednici Vijeća nazočili su, među ostalim, predstavnici Ureda Predsjednika RH, Ureda predsjednika Vlade RH, Odbora Hrvatskog sabora za ratne veterane, ministarstava, Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i Općine Škabrnja te hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata s područja Grada Vukovara te predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, priopćeno je.

U Ministarstvu podsjećaju da je Zakonom o blagdanima, spomendanima i neradnim danima od 2020. godine 18. studenoga neradni dan kako bi svi mogli na primjeren način odati počast žrtvama iz Domovinskog rata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.