Xi razgovarao s predsjednikom Tanzanije

Kineski predsjednik Xi Jinping razgovarao je u četvrtak u Pekingu s tanzanijskim predsjednikom Samiom Suluhu Hassanom. Dvojica šefova država najavila su podizanje odnosa Kine i Tanzanije na sveobuhvatno strateško partnerstvo suradnje.

Napominjući kako je Hassan prvi afrički šef države kojeg je Kina primila nakon 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine, Xi je rekao da to u potpunosti pokazuje bliskost odnosa Kine i Tanzanije i važan status kinesko-afričkih veza u cjelokupnoj kineskoj diplomaciji.

U novim okolnostima, dobar razvoj odnosa Kine i Tanzanije, osim što služi zajedničkim i dugoročnim interesima dviju zemalja, također ima veliki značaj za promicanje kinesko-afričke zajednice koja dijeli budućnošću u novom dobu, rekao je Xi.

Xi je naglasio da Kina uvijek gleda na veze s Tanzanijom sa strateške visine te je uvijek pouzdan prijatelj Tanzanije. Dvije zemlje trebale bi promicati suradnju u raznim područjima pod vodstvom sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Tanzanije, dodao je.

Hassan je rekao da je Tanzania voljna zauvijek ostati pouzdan partner Kine te surađivati s Kinom na unaprjeđenju pragmatične suradnje i podizanju bilateralnih veza na nove visine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.