Prvi posjet Olaf Scholza Kini privukao veliku pozornost međunarodne zajednice

Foto: Visual People

Njemački premijer Olaf Scholz danas započinje svoj prvi posjet Kini. Prvi je čelnik velike zapadne zemlje koji posjećuje Kinu nakon 20. Nacionalnog kongresa KPK-a, što je privuklo veliku pozornost međunarodne zajednice.

Prije odlaska je Olaf Scholz u njemačkom mediju „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ objavio članak u kojem je napisao da je Kina još uvijek važan gospodarski i trgovinski partner Njemačke, bez obzira na promjene svjetske situacije. Njemačka ne želi niti se može razdružiti od Kine.

Predsjednik Delegacije njemačke industrije i trgovine Martin Wansleben je za medije izjavio da Njemačka, Europa pa čak i cijeli svijet se oslanjaju na kinesko sudjelovanje u pitanjima klimatskih promjena, prehrambene sigurnosti i drugih. „Ne možemo to stvarno ili u potpunosti rješavati bez Kine,“ dodao je.

Urusov Volodimir, pomoćni profesor povijesti na ukrajinskom Nacionalnom Sveučilištu u Kijevu rekao je da se ove godine obilježava 50. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Njemačke. Kao partneri koji imaju sveobuhvatne strateške odnose, stabilni bilateralni odnosi dvije zemlje utječu i na odnose Kine i Europe. Dobri i stabilni odnosi Kine i Njemačke doprinijet će upoznavanju europskih zemalja s Kinom i time unaprijediti razvoj cijelog svijeta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.