RCK Ruđera Boškovića na INTERLIBER-u

Od utorka 08. studenoga do petka 11. studenoga 2022. godine Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića, Zagreb sudjelovat će na 44. Međunarodnom sajmu knjiga – INTERLIBER.

Bit će to prigoda da se Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića predstavi tvrtkama, znanstvenim institucijama, krajnjim korisnicima i budućim polaznicima.

Uoči sajma ravnateljica Tehničke škole Ruđer Bošković Đurđica Fuštar, prof. poručuje: “Pozdravljam vas ispred 963 učenika i 123 zaposlenika škole. 2018. godine naša je škola imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti od Ministarstva znanosti i obrazovanja. 2020. godine potpisali smo ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja vezan za operativni program Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014. do 2020., a ono što je posebno važno istaknuti da je ukupna vrijednost tog dijela projekta nešto manje od 50 milijuna kuna. Pozivam vas na Zagrebački Velesajam na 44. Međunarodni sajam knjiga – INTERLIBER, gdje će se naša škola predstaviti javnosti. Znanje i učenje u našoj školi nudi odgovore na sve upite, što, gdje, kako te daje najbolje preporuke za mlade, brucoše i poslovne ljude. Mi ćemo i dalje ulagati u obrazovanje i povezivati se s gospodarstvom. Vidimo se na INTERLIBERU!”.

Inače, koncept RCK Ruđera Boškovića bit će prvi ogledni i pokazni primjer povezivanja strukovnog obrazovanja s industrijskim okruženjem u cijeloj Republici Hrvatskoj, te u ovom dijelu jugoistočne Europe i šire. U projekt “RCK Ruđera Boškovića” uključeno je 10 partnerskih organizacija (Elektrotehnička škola, I. tehnička škola Tesla, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Visoko učilište Algebra, Klimaoprema d.d., Kraš d.d., Franck d.d., Purić d.o.o., Grad Zagreb i Projekt jednako razvoj d.o.o.). Projektom će biti uspostavljen Regionalni centar kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva. Sastoji se od 6 osnovnih elementa, te niz podaktivnosti. Od uspostave samoga centra, preko razvoja novih strukovnih programa i programa obrazovanja odraslih, nabave specijalizirane opreme, provođenja stručne prakse, stručnog usavršavanja nastavnika do promocije centra. Nove
tehnologije u RCK unaprijedit će procese i načine učenja, razviti postojeća i stvarati nova ciljana znanja i vještine, odgovoriti na izazove tržišta rada, te stvoriti stvarnu i neraskidivu povezanost Centra s industrijskim okruženjem. RCK će u prvom petogodišnjem razdoblju postati ogledni primjer izvrsnosti inovativnih modela u edukaciji temeljenoj na radu za ostale regije u Republici Hrvatskoj u ovom dijelu jugoistočne Europe i šire. RCK će dugoročno prenositi nove ideje u industriju i aktivno sudjelovati u implementaciji „Industrije 4.0“ u proizvodnim tvrtkama, implementaciji pametnog nadzora i upravljanja energijom, kao i implementaciji uporabe obnovljivih izvora energije.

–  Ukupna vrijednost projekta: 49.508.697,83 HRK (100% sufinancira EU)
–  Razdoblje provedbe projekta: od 29. 3. 2020. do 29. 12. 2023.
–  Kontakt za više informacija: projekt@rckrb.hr

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.