Izaslanik: Napredak Kine prema ciljevima postizanja vrhunca ispuštanja ugljičnog dioksida i ostvarenja ugljične neutralnosti je izvanredan

Foto: VCG

Kina je postigla izvanredan napredak prema ciljevima postizanja vrhunca ispuštanja emisije ugljičnog dioksida i ostvarenja ugljične neutralnosti, rekao je u nedjelju posebni kineski izaslanik za klimatske promjene Xie Zhenhua.

Navedeno je rekao na popratnom događanju naslovljenom “Zeleni život, zajednički napori i zajedničke koristi – zagovaranje sudjelovanja javnosti u poduzimanju zelenih akcija” u kineskom paviljonu na lokaciji održavanja 27. zasjedanja Konferencije stranaka UN-ove Okvirne konvencije o klimatskom promjenama. Zhao Yingmin, voditelj kineskog izaslanstva na konferenciji i zamjenik ministra ekologije i okoliša, također je prisustvovao na sastanku.

Xie je istaknuo kako Kina aktivno provodi Pariški sporazum i dodatno je pojačala svoj nacionalno određen doprinos, s ciljem postizanja vrhunca ispuštanja ugljičnog dioksida i ostvarenja ugljične neutralnosti na snažan, uredan i učinkovit način. “Kina je u tome postigla veliki napredak”, rekao je Xie.

Prema preliminarnim izračunima, količina ispuštenog ugljičnog dioksida koju Kina proizvodi po jedinici BDP-a u 2021. bila je 3,8% niža nego u 2020. i 50,8% nego u 2005., rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.