Kinesko ratno zrakoplovstvo dovozi nove zrakoplove na Zrakoplovnu priredbu Kine

Ratno zrakoplovstvo kineske Narodnooslobodilačke vojske (NOV-a) na predstojećoj će 14. Zrakoplovnoj priredbi Kine, koja će se održati od 8. do 13. studenoga u Zhuhaiju u pokrajini Guangdong, izložiti niz zrakoplova, rekao je u nedjelju glasnogovornik Ratnog zrakoplovstva NOV-a.

Među njima bit će i zrakoplov cisterna YU-20, višenamjenski borbeni zrakoplov J-16 i dugotrajna bespilotna letjelica Attack-2 za velike visine. Prvi će se put pojaviti na Kineskoj međunarodnoj zrakoplovnoj i svemirskoj izložbi, također poznatoj kao Zrakoplovna priredba Kine, rekao je Shen Jinke, glasnogovornik Ratnog zrakoplovstva NOV-a.

Zrakoplov YU-20, dio opreme nove generacije Ratnog zrakoplovstva NOV-a, izveo je nekoliko vježbi punjenja gorivom u zraku za ratne zrakoplove, uključujući J-20, J-16 i J-10C, prikazujući sposobnosti manevriranja dugog dometa Ratnog zrakoplovstva NOV-a, rekao je Shen.

J-20 je domaći kineski borbeni zrakoplov srednjeg i dugog dometa četvrte generacije. Prvi je put javno prikazan na 11. Zrakoplovnoj priredbi Kine u studenom 2016.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.