U Šangaju započeo 5. Svjetski forum laureata

Peti Svjetski forum laureata, jedan od najvećih svjetskih znanstvenih i tehnoloških skupova, započeo je u nedjelju u istočnom kineskom gradu Šangaju, s više od 60 vrhunskih znanstvenika iz više od 20 zemalja i regija koji sudjeluju putem interneta i fizički.

Ovogodišnji forum, s temom “Znanost naprijed: Stvorimo svijetlu budućnost”, održava se od nedjelje do ponedjeljka. Među sudionicima je 27 dobitnika Nobelove nagrade.

Uz osnivača foruma, Svjetsku udrugu laureata, ovogodišnji organizatori su i Kineska udruga za znanost i tehnologiju te Kineska medijska grupa  (CMG, eng. China Media Group).

Tijekom proteklih godina forum je postao važan kanal za povezivanje vrhunskih svjetskih znanstvenika i značajna platforma za dijalog na visokoj razini u globalnoj znanstvenoj zajednici.

Shen Haixiong, čelnik CMG-a, rekao je da je forum okupio vrhunske znanstvenike u potrazi za vrhunskom inteligencijom koja može osvijetliti budućnost čovječanstva. “Kineska medijska grupa će ispričati bolje znanstvene priče i promicati znanstveni duh.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.