Kineski izaslanik na UN-ovoj klimatskoj konferenciji: Aktivna prilagodba klimatskim promjenama je “realna i hitna”

Foto: Visual People

Aktivna prilagodba klimatskim promjenama je “realan i hitan” zadatak, rekao je u četvrtak čelnik kineskog izaslanstva na UN-ovoj konferenciji o klimi.

Zhao Yingmin, također zamjenik ministra ekologije i okoliša, navedeno je rekao na popratnom događaju naslovljenom “Kineske strategije i djela za prilagodbu klimi” održanom na 27. sastanku Konferencije stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama u egipatskom obalnom gradu Sharm El-Sheikhu.

Zamjenik ministra je rekao kako su ublažavanje i prilagodba dva glavna rješenja za suočavanje s klimatskim promjenama, kojima treba posvetiti jednaku pozornost i nijedno se ne smije zanemariti.

Osim promicanja domaće prilagodbe, Kina također aktivno provodi suradnju jug-jug sa zemljama u razvoju u prilagodbi klimatskim promjenama, rekao je.

Pozvao je razvijene zemlje da ispune svoje obećanje o osiguravanju 100 milijardi američkih dolara zemljama u razvoju za klimatsko financiranje godišnje, te izrade plan udvostručenja fonda za prilagodbu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.