Grad i Županija sufinanciraju rad osječke Zračne luke s 2,5 milijuna kuna

Ugovor o dodjeli potpore od milijun kuna za sufinanciranje poslovanja osječke Zračne luke potpisali su u četvrtak, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Osijeka Jasenke Crnković, predstavnici Osječko-baranjske županije i Zračne luke Osijek.

Zamjenica Crnković istaknula je kako Grad Osijek, kao suvlasnik s 25 posto udjela, subvencionira Zračnu luku s dodatnih 1,5 milijuna kuna, ocijenivši da su učinci tih sredstava već vidljivi.

– Linija prema Münchenu postala je stalna, a njezina je popunjenost oko 70 posto. Nadamo se da će taj postotak rasti, što nam je jedan od glavnih argumenata kada razgovaramo s potencijalnim investitorima. Vjerujemo i da će ponovno pokrenute PSO linije dodatno osnažiti razvoj gospodarstva i turizma te da će za naredne blagdanske dane dalmatinski turisti doći u Osijek na najljepši advent u Hrvatskoj – poručila je zamjenica Crnković.

Dodala je kako će Grad Osijek u naredne tri godine izdvojiti još 4,5 milijuna kuna za subvencije Zračnoj luci, dok će Ministarstvo prometa u obnovu putničkog terminala uložiti oko 50 milijuna kuna.

  • Više pročitajte na: https://www.osijek.hr/grad-i-zupanija-sufinanciraju-rad-osjecke-zracne-luke-s-25-milijuna-kuna/

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.