Kina poziva na jačanje etičkog upravljanja umjetnom inteligencijom

Kina je u srijedu na sastanku visokih ugovornih strana Konvencije o određenim konvencionalnim oružjima 2022. održanom u Ženevi predala dokument o stajalištu o jačanju etičkog upravljanja umjetnom inteligencijom (UI-om).

Li Song, kineski veleposlanik za pitanja razoružanja, rekao je sudionicima da Kina smatra kako je važno poboljšati razumijevanje etike umjetne inteligencije u svim zemljama i osigurati da je umjetna inteligencija sigurna, pouzdana, kontrolirana ta sposobna za bolje osnaživanje globalnog održivog razvoja i poboljšanje zajedničke dobrobiti cijelog čovječanstva.

“Kao najreprezentativnija disruptivna tehnologija, UI, iako pruža ogromne potencijalne razvojne koristi ljudskom društvu, također donosi nesigurnost koja može dovesti do višestrukih globalnih izazova, pa čak i temeljnih etičkih problema”, rekao je Li.

Dokument o stajalištu koji je Kina predala u srijedu sugerira da bi vlade trebale dati prioritet etici, uspostaviti i poboljšati pravila, norme i mehanizme odgovornosti za etiku umjetne inteligencije, razjasniti odgovornosti i granice moći subjekata povezanih s umjetnom inteligencijom te u potpunosti poštivati i štititi legitimna prava i interese svih skupina i pravodobno reagirati na relevantne etičke probleme u zemlji i inozemstvu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.