Deklaracija, Bangkoški ciljevi objavljeni na sastanku gospodarskih čelnika APEC-a

Foto: Visual People

Čelnici gospodarstava Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC) objavili su u subotu deklaraciju i podržali završni dokument o bio-cirkularnoj-zelenoj ekonomiji.

Deklaracija, usvojena nakon dvodnevnog 29. sastanka gospodarskih čelnika APEC-a, potvrdila je dugogodišnju predanost čelnika APEC-a promicanju snažnog, uravnoteženog, sigurnog, održivog i uključivog rasta, kao i njihovu predanost ostvarenju vizije APEC-a Putrajaya o otvorenoj, dinamičnoj, otpornoj i mirnoj azijsko-pacifičkoj zajednici do 2040.

Bangkoški ciljevi, koji pokrivaju ublažavanje klimatskih promjena, održivu trgovinu i ulaganja, očuvanje okoliša i gospodarenje otpadom, sveobuhvatan su okvir za daljnje postizanje APEC-ovih ciljeva održivosti, navodi se u izjavi APEC-a.

Čelnici će unaprijediti te ciljeve na hrabar, obziran i sveobuhvatan način, spajajući postojeće obveze s novim željama, rečeno je.

U deklaraciji su čelnici rekli da su odlučni podržati i dodatno ojačati multilateralni trgovinski sustav temeljen na pravilima. Pozdravili su ovogodišnji napredak u unapređenju Zone slobodne trgovine Azijsko-pacifičkog područja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.