Xijevo prekooceansko putovanje pokazuje predanost Kine globalnom rastu, upravljanju

Kineski predsjednik Xi Jinping vratio se u subotu navečer u Kinu sa šestodnevnog putovanja tijekom kojeg je sudjelovao na 17. summitu Grupe 20 (G20) i 29. sastanku gospodarskih čelnika Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC) te posjetio Tajland.

Nakon uspješnog pokretanja 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine (KPK), kineska diplomacija velikih zemalja krenula je na novo putovanje, rekao je Wang Yi, član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK, državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Kine.

Tijekom svog šestodnevnog putovanja, Xi je sudjelovao u više od 30 događaja, čime je glasno zagovarao promicanje globalnog razvoja i vođenje globalnog upravljanja, demonstrirajući ulogu Kine kao racionalne, samouvjerene i odgovorne velike zemlje, rekao je Wang.

Obraćajući se na multilateralnim sastancima i razgovarajući s čelnicima drugih zemalja, Xi je elaborirao 20. Nacionalni kongres KPK, kinesku modernizaciju, suradnju između Kine i ostatka svijeta u kojoj svi pobjeđuju te je zagovarao svijetle izglede kineskog visokokvalitetnog razvoja i visokostandardno otvaranje, šaljući snažan signal da će Kina uvijek unapređivati svjetski mir i razvoj te produbljivati otvaranje i suradnju s drugim zemljama, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.