Ministarstvo vanjskih poslova: Sajam Kine i južne Azije je platforma za multilateralnu diplomaciju

Foto: VCG

Sajam Kine i južne Azije važna je platforma za multilateralnu diplomaciju, trgovinsku i gospodarsku suradnju te kulturnu i međuljudsku razmjenu između Kine i zemalja južne Azije, rekao je glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian u utorak na redovnoj tiskovnoj konferenciji.

Sajam, pod temom “Nove mogućnosti za novi razvoj”, privukao je predstavnike iz 80 zemalja, regija i međunarodnih organizacija, rekao je Zhao predstavljajući rezultate sajma.

Sudionici također uključuju više od 30 kineskih vladinih agencija i 64 poduzeća s popisa Global Fortune 500 iz zemlje i inozemstva, dodao je.

Foto: VCG

Foto: VCG

Zhao je rekao da je tijekom sajma vrijednost novopotpisanih ugovora na licu mjesta premašila 400 milijardi juana (oko 56,12 milijardi američkih dolara), dok je vrijednost ugovora potpisanih izvan mjesta odvijanja sajma premašila 200 milijardi juana.

Kina je spremna raditi sa zemljama južne Azije na unapređenju visokokvalitetne suradnje na Pojasu i putu i provedbe Globalne razvojne inicijative i Globalne sigurnosne inicijative te postizanja zajedničkog razvoja i napretka sa svim zemljama južne Azije, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.