Završila izgradnja “Centra za posjetitelje Tvrđa”

Završila je izgradnja 18,8 milijuna kuna vrijednog “Centra za posjetitelje Tvrđa”, koji se nalazi u Ulici cara Hadrijana u Osijeku.

Riječ je projektu kojim je obuhvaćena rekonstrukcija stare austrougarske konjušnice, izgradnja prometnica i parkirališta te krajobrazno uređenje prostora, koji će na jednome mjestu ponuditi cjelokupnu turističku informaciju za grad Osijek i cijelu regiju, uz visok standard usluge posjetiteljima i turistima.

– Grad Osijek uložio je 18 milijuna kuna u obnovu i preuređenje zapuštenog povijesnog prostora u regionalni prijamni info-turistički centar čiji će sadržaji promovirati turističke atrakcije Osijeka, Osječko-baranjske županije i šire regije istočne Hrvatske – istaknuo je u četvrtak na završnoj konferenciji projekta zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

– Nadamo se da ćemo, zahvaljujući europskim natječajima, uskoro završiti i unutarnje uređenje ove restaurirane zgrade. Uz dječja igrališta, višegodišnje nasade i mali trg, prvi put u Osijeku u sklopu jednog turističkog objekta imamo i parkirni prostor za deset autobusa – rekao je zamjenik Vulin.

Više pročitajte na: https://www.osijek.hr/zavrsila-izgradnja-centra-za-posjetitelje-tvrda-vrijednog-188-milijuna-kuna/

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.