Podmorska linija Hengqin sada povezuje Guangdong i Macao

Podmorski tunel velikog promjera za laku željeznicu koji povezuje kinesku Posebnu administrativnu regiju Macao (SAR) i provinciju Guangdong dovršen je u petak, prvi takve vrste za proširenje Light Rapid Transit (LRT) u Macau.

Proširenje LRT-a, nazvano Hengqin line, dugo je 2,2 kilometra, a 900 metara je podvodni tunel koji povezuje Macao sa susjednim otokom Hengqin u gradu Zhuhai u provinciji Guangdong.

Podmorski tunel od 900 metara prelazi kanal Shizimen s vanjskim i unutarnjim promjerom od 7,7 metara, odnosno 7 metara.

Kako bi savladali meke slojeve okolnog tla, China Railway Construction Heavy Industry dizajnirao je stroj za bušenje tunela sa štitom za ravnotežu tlaka u zemlji (EPB), koji je proizveden u gradu Changsha u središnjoj kineskoj pokrajini Hunan.

S promjerom od 7,98 metara i duljinom od 87 metara, stroj je najveći te vrste koji se primjenjuje u Macau.

Ogromni stroj također je opremljen inteligentnim sustavima kao što su napredna geološka detekcija, visokoprecizna ravnoteža plin-tekućina i vizualizirano praćenje spremnika tla, pružajući snažnu podršku sigurnosti konstrukcije.

Očekuje se da će biti u funkciji do 2024., linija će služiti kao alternativna ruta za ljude koji putuju između dva područja i pomoći u poboljšanju regionalne suradnje područja Velikog zaljeva Guangdong-Hong Kong-Makao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.